
Griekse avocadosalade
Een frisse Grieks geïnspireerde lunchsalade met heel wat smaakmakers en een oreganovinaigrette to die for! De liefhebbers kunnen altijd lactosevrije feta van Dilea toevoegen aan de mix, maar ik beloof plechtig dat je deze niet zal missen.
INGREDIËNTEN (4 à 5 personen)
- 4 avocado’s
- 300g zwarte olijven (ontpit)
- 1 komkommer, gehalveerd, zaadjes eruit geschraapt met een lepeltje en in sikkeltjes gesneden
- 2 gele + 1 rode geroosterde paprika (AH), in reepjes gesneden
- 200g sojabonen (AH)
- 80g uitgebakken ontbijtspek (AH), in stukken gesneden
- 225g gebraden kipdijflakes (AH)
- facultatief: 40g croutons (AH: enkel “natuur” lactosevrij, maar bij Carrefour zijn de “croutons voor soep” ook LV en beter van smaak)
- 2 el verse oreganoblaadjes
Voor de vinaigrette:
- 3 el rodewijnazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 ½ tl honing
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl blaadjes citroentijm (gewone verse tijmblaadjes kunnen ook perfect)
- 1 tl sjalot (geraspt!)
- ½ tl look (geraspt)
- ½ tl zeezout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
WERKWIJZE
- Maak de vinaigrette: doe alle ingrediënten behalve de verse oregano in een kommetje en meng grondig met een kleine garde. .
- Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de verse oregano en (facultatieve) croutons, in een serveerkom. Meng de vinaigrette eronder en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Strooi net voor het serveren de blaadjes verse oregano en croutons over de salade, meng nog een laatste keer en serveer.
Smakelijk!

