Culikliekjes!

Gepekelde rode ui

Een leuk extraatje in heel wat zomerslaatjes, zoals onze watermeloensalade met feta en munt! Ook heerlijk bij wat koude antipasti!

INGREDIËNTEN

  • 150g rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 175 ml rodewijnazijn
  • 150 ml ciderazijn
  • 35g suiker
  • 3/4 tl fijn zout
  • 4 grote blaadjes munt, gehakt

WERKWIJZE

  1. Doe de rodewijnazijn, ciderazijn, suiker en het zout in een steelpannetje. Meng en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Controleer of de suiker en het zout volledig opgelost zijn.
  2. Neem het steelpannetje van het vuur. Doe de rode ui bij de pekelvloeistof en meng met een houten lepel. Laat volledig afkoelen.
  3. Roer de munt erdoor en giet het geheel in een gesteriliseerde bokaal (een weckpot van 500ml is ideaal).
  4. Laat min. 24 uur rusten in de koelkast. Gebruik de gepekelde ui binnen de maand.

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: