zalmnoedels plofknook
Bik Exotique!

Smoked Salmon Noodles

Noedels met warm gerookte zalm, groentjes en een snelle lactosevrije pindasaus. What’s not to love? Deze noedels kunnen warm én koud gegeten worden!

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 300g noedels (ramen of soba lenen zich hier perfect voor)
  • 300g geraspte wortel + witte kool (voorverpakt te koop in Delhaize in zakjes van 150g)
  • 350g warm gerookte zalmfilets (AH), in stukken gesneden
  • 2 geroosterde gele paprika’s (AH), in reepjes gesneden
  • Thaise basilicum, fijngehakt (naar smaak; soms te koop bij Delhaize) (Geen Thaise basilicum in huis? No worries. Gebruik dan 50-50 gewone basilicum en munt. Niet helemaal hetzelfde natuurlijk, maar zeker zo lekker.)
  • 40g geroosterde (ongezouten) pindanoten (Delhaize), gehakt

Voor de pindasaus:

  • 5 el bio pindakaas (Delhaize)
  • 5 el Griekse sojayoghurt Alpro
  • 5 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 1 el oestersaus
  • 1 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 10g galangal, geraspt (verkrijgbaar bij de Aziaat; gember kan als alternatief, maar is sterker van smaak)
  • 4g kurkumawortel, geraspt (of 1/2 tl kurkumapoeder)
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 1 teentje look, gepeld
  • 50g geroosterde (ongezouten) pindanoten (Delhaize)
  • Facultatief: Sriracha (naar smaak), voor wie het graag wat pikant heeft

WERKWIJZE

  1. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Zet opzij. (Als je de noedels graag koud wilt serveren, doe dit dan ruimschoots op voorhand en laat de noedels uitlekken en volledig afkoelen.)
  2. Maak de pindasaus. Wil je graag nog wat stukjes pinda? Doe dan alle ingrediënten behalve de geroosterde pinda’s in een hakmolen en mix tot een gladde saus. Voeg de pindanoten toe en mix tot de gewenste consistentie. Wil je helemaal geen brokjes? Voeg de pinda’s dan gewoon van het begin toe en mix tot de saus helemaal glad is.
  3. Doe de gekookte noedels, groentjes, zalm en Thaise basilicum in een kom en meng grondig.
  4. Voeg de pindasaus toe en schep om totdat alles een mooi laagje saus heeft. (Serveer je dit gerecht koud? Zet de kom dan een tijdje in de koelkast.)
  5. Werk af met de gehakte pindanoten en serveer.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: