
Watermeloensalade
Doe ne keer zot: pekel uw eigen rode ui! Zo begon dit recept. En zo geschiedde! Geen zin om zelf aan het pekelen te slaan? Geen probleem. Vervang de rode ui in dit recept dan gewoon door 2 el balsamico. Niet 100% hetzelfde natuurlijk, but it’s all good, baby! Serveer deze watermeloensalade met Italiaanse spiraalbroodjes, ons speedy chorizobrood of wat focaccia.
INGREDIËNTEN (5 personen)
- 1,5 kg pitarme watermeloen, in stukken gesneden (niet te klein! Gewicht is zonder schil = +/- 3/4 van een flinke watermeloen)
- 150g LV feta (Dilea), verkruimeld
- blaadjes van 4 takjes munt, gehakt
- 3 el amandelschilfers
- 3 el gepekelde rode ui (of 2 el balsamico)
- Om erbij te serveren: Italiaanse spiraalbroodjes, speedy chorizobrood of wat focaccia.
WERKWIJZE
- Doe de watermeloen, verkruimelde feta en gepekelde ui in een mengkom/serveerschotel en meng voorzichtig. Laat afkoelen in de koelkast tot je serveert. (Gebruik je balsamico i.p.v. de gepekelde ui? Werk het gerecht dan af met de balsamico net voor het serveren.)
- Bestrooi met de amandelschilfers en gehakte muntblaadjes.
Smakelijk!

