
Italiaanse zalm
Zalm met een Italiaanse toets; de ideale manier om die eerste herfstprik wat te verzachten. Erg lekker in combinatie met gestoofde boontjes!
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 6 zalmfilets met vel
- 2x 1el olijfolie
- 2x 2el lactosevrije boter
- 2x 6 teentjes look, fijngesnipperd
- 2x 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 1 potje gegrilde artisjokken (Delhaize), grof gehakt + verdeeld in twee porties
- 2x 1 geroosterde paprika, gehakt
- 2x 60g zongedroogde tomaten, grof gehakt
- 2x 125ml groentebouillon
- 2x 250ml sojaroom (Alpro cooking, 14% vg)
- 2x 1 tl paprikapoeder
- 4x handvol spinazie, gesnipperd + verdeeld in twee porties
- 2x 100g parmiggiano regiano, geraspt
- 2x 1el bieslook, gehakt
- zout en peper
WERKWIJZE
- Verwarm de olie in twee grote pannen op middelhoog vuur. Kruid de zalmfilets (vel naar boven) stevig af met peper en zout. Bak ze 4 minuten, tot het vel goudbruin is.
- Kruid de andere kant licht met peper en zout en draai de filets om. Bak wederom 4 minuten. Haal de gebakken filets uit de pan en zet ze opzij.
- Doe de boter in de pannen. Wanneer die gesmolten is: voeg de look toe en bak kort aan.
- Doe de fijngesnipperde sjalotten erbij en bak deze ook kort aan. Voeg vervolgens de artisjokken, geroosterde paprika en zongedroogde tomaten toe en bak kort aan.
- Voeg de groentebouillon, het paprikapoeder en de sojaroom toe, meng goed en zet het vuur op laag. Laat de saus enkele minuten pruttelen, tot ze begint in te dikken.
- Doe de spinazie en parmiggiano erbij en laat verder pruttelen, totdat de spinazie slinkt en de kaas gesmolten is. Proef en kruid verder af met peper en zout naar smaak.
- Leg de zalmfilets weer in de pannen, schep de saus erover en werk af met de gehakte bieslook.
Smakelijk!

