Bik Exotique!

Italiaanse zalm

Zalm met een Italiaanse toets; de ideale manier om die eerste herfstprik wat te verzachten. Erg lekker in combinatie met gestoofde boontjes!  

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 6 zalmfilets met vel
  • 2x 1el olijfolie
  • 2x 2el lactosevrije boter
  • 2x 6 teentjes look, fijngesnipperd
  • 2x 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 potje gegrilde artisjokken (Delhaize), grof gehakt + verdeeld in twee porties
  • 2x 1 geroosterde paprika, gehakt
  • 2x 60g zongedroogde tomaten, grof gehakt
  • 2x 125ml groentebouillon
  • 2x 250ml sojaroom (Alpro cooking, 14% vg)
  • 2x 1 tl paprikapoeder
  • 4x handvol spinazie, gesnipperd + verdeeld in twee porties
  • 2x 100g parmiggiano regiano, geraspt
  • 2x 1el bieslook, gehakt
  • zout en peper

WERKWIJZE

  1. Verwarm de olie in twee grote pannen op middelhoog vuur. Kruid de zalmfilets (vel naar boven) stevig af met peper en zout. Bak ze 4 minuten, tot het vel goudbruin is.
  2. Kruid de andere kant licht met peper en zout en draai de filets om. Bak wederom 4 minuten. Haal de gebakken filets uit de pan en zet ze opzij.
  3. Doe de boter in de pannen. Wanneer die gesmolten is: voeg de look toe en bak kort aan.
  4. Doe de fijngesnipperde sjalotten erbij en bak deze ook kort aan. Voeg vervolgens de artisjokken, geroosterde paprika en zongedroogde tomaten toe en bak kort aan.
  5. Voeg de groentebouillon, het paprikapoeder en de sojaroom toe, meng goed en zet het vuur op laag. Laat de saus enkele minuten pruttelen, tot ze begint in te dikken.
  6. Doe de spinazie en parmiggiano erbij en laat verder pruttelen, totdat de spinazie slinkt en de kaas gesmolten is. Proef en kruid verder af met peper en zout naar smaak.
  7. Leg de zalmfilets weer in de pannen, schep de saus erover en werk af met de gehakte bieslook.

Smakelijk!

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: