
Pompoenpasta
Het hoeft niet altijd spaghetti bolognese te zijn, nietwaar? Scoren maar met deze capellini (of andere pasta) in een pompoen-tofusaus met kalkoenspekjes en nasiballetjes!
INGREDIËNTEN (8 personen)
- 1 kastanjepompoen (+/- 1,2 kg)
- 1 ui, geschild en in partjes gesneden
- 6-8 teentjes look, ongepeld(!)
- 250g bio tofu curry, in blokjes gesneden
- 1 geroosterde gele paprika
- 4 el LV mascarpone
- 1 tl kaneel
- 500g pasta naar keuze (Wij gebruikten capellini, maar penne, farfalle etc. zijn ook helemaal ok.)
- 200 ml kookwater van de pasta
- 200 ml sojamelk
- 150g kalkoenspekreepjes
- 150g nasiballetjes
- 2 + 1 el olie
- peper en zout
- bieslook, om af te werken (facultatief)
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snijd de pompoen in de helft, hol ze uit en snijd in grove stukken. Doe deze samen met de partjes ui en ongepelde lookteentjes in een ovenschotel. Meng de 2 el olie erdoor, kruid stevig af met peper en zout en bak 1 uur in de oven.
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar 200 ml van het kookwater.
- Verhit de resterende eetlepel olie in een kookpot en bak de kalkoenspekreepjes en nasiballetjes. Zet opzij.
- Doe de geroosterde pompoen en ui in de kookpot. Knijp de teentjes look erover uit.
- Voeg de tofu, geroosterde gele paprika, mascarpone, kaneel, sojamelk en het kookwater toe en mix tot een egale saus. Voeg eventueel extra water toe.
- Roer de gebakken kalkoenspekreepjes en nasiballetjes door de saus. Proeven maar! Voeg extra peper en/of zout toe indien nodig.
- Voeg tot slot de gekookte pasta toe. Meng grondig. Werk desgewenst af met verse bieslook.
Smakelijk!

