pasta pompoen plofknook
Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Pompoenpasta

Het hoeft niet altijd spaghetti bolognese te zijn, nietwaar? Scoren maar met deze capellini (of andere pasta) in een pompoen-tofusaus met kalkoenspekjes en nasiballetjes!

INGREDIËNTEN (8 personen)

  • 1 kastanjepompoen (+/- 1,2 kg)
  • 1 ui, geschild en in partjes gesneden
  • 6-8 teentjes look, ongepeld(!)
  • 250g bio tofu curry, in blokjes gesneden
  • 1 geroosterde gele paprika
  • 4 el LV mascarpone
  • 1 tl kaneel
  • 500g pasta naar keuze (Wij gebruikten capellini, maar penne, farfalle etc. zijn ook helemaal ok.)
  • 200 ml kookwater van de pasta
  • 200 ml sojamelk
  • 150g kalkoenspekreepjes
  • 150g nasiballetjes
  • 2 + 1 el olie
  • peper en zout
  • bieslook, om af te werken (facultatief)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Snijd de pompoen in de helft, hol ze uit en snijd in grove stukken. Doe deze samen met de partjes ui en ongepelde lookteentjes in een ovenschotel. Meng de 2 el olie erdoor, kruid stevig af met peper en zout en bak 1 uur in de oven.
  3. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar 200 ml van het kookwater.
  4. Verhit de resterende eetlepel olie in een kookpot en bak de kalkoenspekreepjes en nasiballetjes. Zet opzij.
  5. Doe de geroosterde pompoen en ui in de kookpot. Knijp de teentjes look erover uit.
  6. Voeg de tofu, geroosterde gele paprika, mascarpone, kaneel, sojamelk en het kookwater toe en mix tot een egale saus. Voeg eventueel extra water toe.
  7. Roer de gebakken kalkoenspekreepjes en nasiballetjes door de saus. Proeven maar! Voeg extra peper en/of zout toe indien nodig.
  8. Voeg tot slot de gekookte pasta toe. Meng grondig. Werk desgewenst af met verse bieslook.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: