
Kerstmoes
Zelfgemaakte appelmoes met een kersttwist! Intens rood van kleur en gesmaakt door de jongste telgen ten huize Plofknook, wat wil een mens nog meer? Ook leuk om te gebruiken in een kerstversie van “hete bliksem” (schotel met gehakt en groentjes, een laagje kerstmoes en een laagje bataatpuree, eventueel afgewerkt met LV strooikaas)!
INGREDIËNTEN (5-6 personen, als onderdeel van de feestdis)
- 1,5kg appels, geschild, klokhuis verwijderd en versneden
- 340g verse veenbessen
- 100 ml light veenbessensap
- 50 à 100g suiker (proeven is de boodschap)
- 2 kaneelstokjes
WERKWIJZE
- Doe alle ingrediënten in een kookpot. Breng aan de kook, zet het vuur op laag (deksel erop) en laat een half uurtje sudderen onder af en toe roeren.
Smakelijk!

