
Fish Pie
Britse vibes ten huize Plofknook, met deze magnifieke fish pie oftewel een lactosevrij vispannetje! Je kunt de vulling verdelen over twee grote ovenschotels (als hoofdgerecht), maar verschillende kleine cocottes (als voorgerecht) kunnen ook. Smaakmakers van dienst (behalve de vis, garnalen en rivierkreeftjes weliswaar) zijn dille, bieslook en kerrie. Lovely jubbly!
INGREDIËNTEN (4-5 personen)
- 600g zalmfilet (met vel), in grove stukken gesneden
- 400 gr garnalen
- 125g rivierkreeftjes
- 3 teentjes look, in plakjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 stronken preiwit, in ringen gesneden
- 5 wortelen (+/-400g), in blokjes gesneden
- 20g dille, fijngehakt
- een kleine handvol bieslook, fijngehakt
- 3 tl kerriepoeder
- 500 ml kookroom (Alpro)
- 2 vellen bladerdeeg (zonder boter, bv. huismerk Delhaize) + enkele eetlepels sojamelk/eidooier
- snuifje zout en peper
- 1 el olijfolie
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de look, ui, prei en wortelen 5 minuten.
- Voeg vervolgens de zalm, garnalen, rivierkreeftjes, room, dille, bieslook en dille toe. Meng goed en laat 8-10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
- Verdeel de vulling over twee grote ovenschotels (of verschillende kleine) en bekleed de bovenkant met bladerdeeg.
- Smeer het bladerdeeg in met wat sojamelk of ei en bak 30 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg mooi bruin is.
Smakelijk!

