
Rabarber-mangochutney
Zo eenvoudig om zelf te maken, een lekkere Indische chutney. Onze rabarber in de tuin was stilaan gigantisch aan het worden, dus combineerden we eeuwige favoriet mango met onze lokale fan. ^^ Met dit recept maak je genoeg voor 1 weckpot van 250 ml en 1 standaard confituurpot. In de koelkast bewaart ie ongeveer 2 weken. Chutney is heerlijk in combinatie met vlees of kip, zowel koud als warm, onder natuuryoghurt gemengd, … Opties bij de vleet!
INGREDIËNTEN
- 175ml ciderazijn
- 195g fijne kristalsuiker
- 150g verse rabarber, in stukjes gesneden
- vruchtvlees van 1 mango, in stukken gesneden (niet te fijn, niet te grof)
- 1 grote rode ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes look, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
- 75g gemengde rozijnen
- 25g gember, geraspt
- 2 tl nigellazaad (zwarte komijn)
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl kurkumapoeder
- ½ tl chilivlokken
WERKWIJZE
- Doe de azijn en suiker in een kookpot en breng aan de kook. Laat doorkoken totdat de suiker is opgelost.
- Voeg alle resterende ingrediënten toe, roer goed en breng bijna weer aan de kook.
- Zet het vuur op laag en laat 30 minuten pruttelen (af en toe roeren).
- Laat 15 minuten afkoelen in de kookpot en giet vervolgens in potten. Laat de chutney volledig afkoelen en bewaar hem in de koelkast.
