Bik Exotique!,  Bik Romantique!

Rasayana

Een dessertfavoriet uit de Indische keuken! Licht, luchtig, maar bovenal erg lekker.

INGREDIËNTEN (6 à 10 personen*)

  • 1 Charentaismeloen, geschild, ontpit en in stukken gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el suiker
  • 100g frambozen, gehalveerd + enkele extra (hele) frambozen voor de afwerking
  • blaadjes van 5 à 6 takjes munt, fijngehakt
  • kleine handvol amandelschilfers, geroosterd

WERKWIJZE

  1. Doe de stukjes meloen in een kom. Knijp er zachtjes op zodat ze de randen minder hoekig zijn en er wat sap in de kom loopt.
  2. Doe de kokosmelk, suiker, gehalveerde frambozen en fijngehakte munt erbij en meng alles goed.
  3. Laat min. 1 uur afkoelen in de koelkast.
  4. Verdeel over martiniglazen en werk af met een hele framboos (of enkele) en de geroosterde amandelschilfers.

Smakelijk!

 

* Alles hangt af van waarin je deze rasayana serveert. Gebruik je bijvoorbeeld martiniglazen? Dan krijg je er makkelijk 10 gevuld.

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: