
Rasayana
Een dessertfavoriet uit de Indische keuken! Licht, luchtig, maar bovenal erg lekker.
INGREDIËNTEN (6 à 10 personen*)
- 1 Charentaismeloen, geschild, ontpit en in stukken gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 4 el suiker
- 100g frambozen, gehalveerd + enkele extra (hele) frambozen voor de afwerking
- blaadjes van 5 à 6 takjes munt, fijngehakt
- kleine handvol amandelschilfers, geroosterd
WERKWIJZE
- Doe de stukjes meloen in een kom. Knijp er zachtjes op zodat ze de randen minder hoekig zijn en er wat sap in de kom loopt.
- Doe de kokosmelk, suiker, gehalveerde frambozen en fijngehakte munt erbij en meng alles goed.
- Laat min. 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Verdeel over martiniglazen en werk af met een hele framboos (of enkele) en de geroosterde amandelschilfers.
Smakelijk!
* Alles hangt af van waarin je deze rasayana serveert. Gebruik je bijvoorbeeld martiniglazen? Dan krijg je er makkelijk 10 gevuld.

