
CK5’ke
Het schooljaar zit er weer op voor onze oudste, en naar jaarlijkse gewoonte zet vaderlief zijn hersenpan dan even aan het werk om een leuk culinair extraatje te verzinnen voor de leerkracht(en) van dienst. Vorig jaar maakten we Empire Biscuits voor de juf; dit jaar bakten we een eeuwige favoriet: Cornish Fairings. Maar ik miste nog een specialleke…
Dat kwam er dankzij de fles rodevruchtensiroop* die in onze koelkast vertoeft. Vorige week maakte ik een lichte siroop van rabarber, rode bes, framboos en aardbei (uit eigen tuin), die ideaal is om te verwerken in allerlei drankjes, zoals ijsthee en – eureka! – cocktails.
Bij deze, juf An en Els: een CK5-cocktail (een CK5’ke in ’t kort), speciaal voor jullie!
INGREDIËNTEN (1 cocktail)
- 50ml gin (bv. Tanqueray Rangpur)
- 2 el rodevruchtensiroop (*zie boven)
- sap van ½ limoen
- 1 el eiwit (Liever meer schuim? Gebruik dan 2 el!)
- 45ml (3 el) bruiswater (Spa Intense)
- 1 maraschinokers
WERKWIJZE
- Doe de gin, siroop, het limoensap en eiwit in een cocktailshaker. Shake alles 30 seconden.
- Doe er vervolgens enkele ijsblokjes bij en shake 20 seconden.
- Doe het maraschinokersje in een martiniglas en giet er 45ml (3 el) bruiswater bij.
- Zeef de schuimige cocktail tot slot in het martiniglas.
Enjoy!

